Home / Services / Snorfiets omkeuren

Snorfiets omkeuren naar bromfiets

Snorfiets laten omkeuren naar bromfiets

Zoals u weet is op een snorfiets het dragen van een helm per 1 januari 2023 verplicht. Als u dan toch een helm moet dragen, waarom zou u dan niet kiezen voor een snelheid van 45 km per uur? Door uw snorscooter om te laten keuren naar een bromfiets, kunt u gewoon op uw vertrouwde scooter blijven rijden, maar dan wel een stukje sneller. 

Bij Futurebikes bieden wij u de mogelijkheid om uw snorfiets om te keuren naar een bromfiets. Met onze professionele dienstverlening en jarenlange ervaring in de branche, garanderen wij dat uw snorfiets na het omkeuren voldoet aan de laatste veiligheidseisen en technische eisen van de wet. 

Wat houdt het omkeuren in?

Als u overweegt om uw snorfiets te laten omkeuren naar een bromfiets kunt u dat zonder problemen bij Futurebikes laten uitvoeren.  Bij het keuren wordt de maximumsnelheid en het geluidsniveau gemeten. Voldoet uw scooter aan de eisen om omgekeurd te worden? Dan geven wij dit na de keuring door aan het RDW. Vervolgens ontvangt u binnen 5 werkdagen na aanmelding bij de RDW een nieuwe kentekenbewijs. Vervolgens dient het blauwe kenteken vervangen te worden voor een gele kenteken. Ook dit kunnen wij voor u regelen via een RDW erkende kentekenplaat fabrikant.

Het enige wat u na de keuring nog hoeft te doen, is het doorgeven van de wijziging aan de verzekeringsmaatschappij. Uw premie zal niet veranderen. Wel is het belangrijk om de wijziging door te geven!

Het omkeuren van de snorfiets naar bromfiets in het kort;

 • Het (laten) opvoeren van de scooter naar45 km
 • Keuring wordt door Futurebikes doorgegeven aan het RDW
 • Na de keuring wordt er een geel kenteken aangevraagd
 • U dient de wijzigingen aan de verzekeringsmaatschappij door te geven
 

Voor het omkeuren hebben wij de volgende gegevens nodig:

 • Het merk van de scooter
 • Het model
 • Kentekencard
 • Het voertuigidentificatienummer (of framenummer)
 • Het typegoedkeuringsnummer ( te vinden op het kentekenbewijs)
 

Staat er geen typegoedkeuringsnummer op het kentekenbewijs? Dan kan het omkeuren alleen gedaan worden door het RDW zelf.

Wat zijn de voordelen?

Uw snorfiets laten omkeuren tot bromfiets heeft twee belangrijke voordelen:
 • U reist sneller
 • U hoeft geen nieuwe scooter te kopen om 45 km per uur te rijden

 

Als u sneller wilt rijden omdat u bijvoorbeeld toch een helm moet dragen, dan is het omkeuren dus zeker de moeite waard. Het brengt wat kosten met zich mee, maar het blijft stukken goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe brommer

Kosten omkeuren

Het omkeuren van uw snorfiets kost €120,00. Dit zijn de kosten voor het keuren en de wijzigingen doorgeven aan het RDW. De kosten voor een nieuwe kenteken zitten hier niet bij in. Het aanvragen van een gele kentekenplaat kost €27,50. 

Vrijblijvend contact

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het omkeuren van uw snorfiets naar een bromfiets.Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder!